Roël Couwenberg

Vereenvoudig je ontwikkelomgeving met Dockerised VS Code

Als ontwikkelaar kan het een uitdaging zijn om een consistente en reproduceerbare ontwikkelomgeving op verschillende machines op te zetten. Om dit aan te pakken, heb ik twee repositories gemaakt die dit proces vereenvoudigen met behulp van Docker: dockerised-vscode en dockerised-vscode-scripts. Deze repositories zijn bedoeld om een probleemloze manier te bieden om Visual Studio Code (VS Code) in een Docker-container uit te voeren.

Introductie van dockerised-vscode

De dockerised-vscode repository is de kern van deze setup. Het biedt een Docker-image dat is geconfigureerd om VS Code in een container uit te voeren, waardoor je in een gecontroleerde omgeving kunt werken die gemakkelijk te repliceren is. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Voorbeeld

services:
 code:
  image: pixnyb/code
  hostname: code
  ports:
   - 8000:8000
  environment:
   - VSCODE_KEYRING_PASS=password
   - GIT_GLOBAL_USER_NAME=PixNyb
   - [email protected]
  volumes:
   - /etc/localtime:/etc/localtime:ro

Om aan de slag te gaan, kun je de dockerised-vscode repository bekijken en de instructies in de README volgen.

Functionaliteit uitbreiden met dockerised-vscode-scripts

De dockerised-vscode-scripts repository is een aanvulling op de hoofd dockerised-vscode repository. Het bevat een verzameling scripts en sjablonen die zijn afgestemd op specifieke ontwikkelomgevingen. Deze repository verbetert de functionaliteit van het basis Docker-image door:

Je kunt de beschikbare scripts en sjablonen verkennen in de dockerised-vscode-scripts repository.